Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coreea de Nord anunţă primul caz de COVID-19

Viața Medicală
L. Budin joi, 12 mai 2022, ora 14:08

Acest prim caz, depistat în timpul testelor efectuate la Phenian pe persoane bolnave şi febrile, corespunde variantei foarte transmisibile Omicron BA.2, a precizat agenţia oficială KCNA.

În Coreea de Nord se vorbeşte despre „o urgenţă naţională gravă”, dar nu sunt furnizate detalii privind posibilele surse de infectare, informează AFP, Reuters și Agerpres.

coreea-nord

A avut loc cel mai mare incident de urgenţă în ţară, cu o gaură în frontul nostru de carantină de urgenţă, care a fost păstrat în siguranţă în ultimii doi ani şi trei luni, din februarie 2020”, scrie presa de stat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat „să depăşească” apariţia primului caz de COVID-19 în ţara sa. El a asigurat că va fi instituit un sistem de carantină „de urgenţă maximă”.

Kim Jong Un a cerut un control mai strict la frontieră, precum şi măsuri de izolare, cerând locuitorilor „să prevină complet răspândirea virusului malefic prin închiderea completă a cartierelor din toate oraşele şi judeţele din întreaga ţară”. Toate activităţile productive şi comerciale vor fi organizate în aşa fel încât fiecare unitate de lucru să fie izolată, pentru a preveni răspândirea virusului, a adăugat el.

Ţara şi-a închis complet graniţele de la începutul pandemiei în 2020, aminteşte France Presse.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Coreea de Nord a efectuat 13.259 de teste anti-Covid în 2020, toate negative.

Observatorii consideră că sistemul de sănătate nord-coreean, care este foarte slab, se va confrunta cu dificultăţi în depăşirea unei epidemii majore.

Israelul renunţă la testele obligatorii COVID pentru călători

OMS: decesele COVID în lume sunt de trei ori mai mari decât cele raportate oficial

Etichete: coreea de nord primul caz covid varianta ba.2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.