Newsflash
Internaționale

Coronavirus în Europa: Au apărut noi restricții

de Dorina Novac - oct. 13 2020
Coronavirus în Europa: Au apărut noi restricții

În Europa au fost luate măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19. Astfel, mai multe țări au revenit la restricții după ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut.

Potrivit bbc.com, autoritățile din Franța au decis închiderea restaurantelor și a barurilor pe o perioadă de două săptămâni.

corona masca
Sursă imagine: Pixabay

Orașele Lyon, Lille, Grenoble și Saint-Etienne au fost ținta restricțiilor după creșterea semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus.

În toată Franța, întrunirile sunt limitate la 10 persoane, iar măștile sunt obligatorii în toate locurile publice închise. În anumite zone, însă, au fost introduse restricții suplimentare.

De asemenea, în unele zone din Paris, măștile trebuie purtate în aer liber de către orice persoană în vârstă de peste 11 ani. 

Spania

Guvernul spaniol a declarat stare de urgenţă la Madrid şi în nouă municipalităţi vecine, vineri, 9 octombrie, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus.

Sursa citată precizează că aproape cinci milioane de persoane vor fi afectate de restricții. Aceștia își pot părăsi zona doar pentru a merge la muncă, la școală sau pentru a îndeplini obligații legale. 

Hotelurile și restaurantele trebuie să își reducă la 50% capacitatea și să se închidă la ora 23:00. Iar adunările publice și private au fost limitate la 6 persoane.

Măștile de protecție trebuie purtate de persoanele cu vârsta de peste 6 ani în transporult public și în spațiile publice închise. În majoritatea regiunilor din Spania masca este obligatorie și în aer liber.

Olanda

Autoritățile olandeze au introdus noi măsuri începând cu data de 29 septembrie, după ce numărul infecțiilor zilnice a ajuns la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei.

Oamenii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție în magazinele din marile orașe, iar restaurantele și barurile trebuie să se închidă până la ora 22:00 în toată țara. Măsurile vor rămâne în vigoare cel puțin trei săptămâni.

Germania

Interzicerea adunărilor mari în Germania – precum festivalurile publice, evenimentele sportive cu spectatori și concertele – a fost extinsă până la sfârșitul anului.

Persoanele care nu poartă măști de protecție în magazine sau în mijloacele de transport în comun primesc amenzi de minimum 50 de euro.

Autoritățile germane au convenit să introducă măsuri suplimentare în regiunile în care numărul de cazuri de coronavirus este mare.

În Berlin, restaurantele și barurile trebuie să se închidă la ora 23:00, din 10 octombrie.

La capitolul petreceri private, nu au voie maim ult de 10 persoane într-o încăpere. Restricțiile vor fi valabile toată luna octombrie, cu posibilitatea prelungirii lor.

Italia

Odată cu creșterea alarmantă a numărului infecțiilor, și în Italia au fost luate în considerare mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, purtarea măstilor de protecție a devenit obligatorie în aer liber.

În școli, măștile de portecție sunt obligatorii pentru toți copiii cu vârsta de peste șase ani când se deplasează prin clădirea școlii.

Irlanda

Nici capitala Irlandei nu a scăpat de măsurile drastice, astfel că barurile și restaurantele au fost închise în septembrie, pentru trei săptămâni, după o creștere a cazurilor de COVID-19.

Întâlnirile în aer liber sunt limitate la 15 persoane. Persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani li se cere din nou să rămână acasă cât mai mult posibil. De asemenea, oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă, dacă este posibil.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe