Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Diminuare semnificativă a speranţei de viaţă în Italia

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 19 martie 2021

Speranţa de viaţă în Italia a scăzut cu aproximativ un an în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, conform statisticilor naţionale furnizate de agenţia ISTAT.

Astfel, s-a ajuns la 82,3 ani, comparativ cu 83,2 ani în 2019. Mai mult, în nordul ţării, sever afectat de pandemie, au fost înregistrate scăderi mai mari, de peste un an și jumătate.

COVID-19 a eliminat complet creșterile înregistrate în cazul speranţei de viaţă în ultimul deceniu în nordul ţării și numai parţial în alte zone ale ţării. În plus, anul trecut au fost înregistrate mai multe decese decât în orice alt an, de la cel de-al Doilea Război Mondial și până în prezent.

 

Etichete: speranța de viață Italia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.