Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Elevii din Marea Britanie vor fi testați în masă

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu sâmbătă, 2 ianuarie 2021, ora 15:53

Măsura de testare extinsă anti-COVID a elevilor va ajuta la redeschiderea școlilor în siguranță, anunță BBC.

Școlile generale din Marea Britanie se pregătesc pentru testarea în masă a elevilor și cadrelor didactice, anunță BBC.

shutterstock_1882512709Elevii care susțin examene în acest an vor începe școala pe 11 ianuarie, iar cei din alți ani de studiu, pe 18 ianuarie. Autoritățile anunță că vor pune la dispoziție câte două teste rapide pentru fiecare elev de gimnaziu și de liceu și, de asemenea, pentru profesori și restul personalului. Dacă testul iese pozitiv, acesta va fi confirmat și de un test PCR. După cele două sesiuni de testare, personalul va fi retestat săptămânal.

În cazul elevilor sau profesorilor care intră în contact cu o persoană confirmată pozitivă, aceștia vor face teste rapide gratuite timp de 7 zile, deci nu se va mai aplica măsura izolării preventive a unei întregi clase sau chiar școli.

Testările sunt opționale, iar elevii vor avea nevoie de un consimțământ scris din partea părinților. Cei sub 16 ani vor trebui să fie și însoțiți de un părinte la punctul de testare.

Acțiunea va fi susținută și de armată, în principal prin intermediul webinarelor și al suportului telefonic.

TESTARE ÎN MASĂ DE SUCCES LA LIVERPOOL

Autoritățile britanice au decis să aplice metoda testării în masă după o acțiune-pilot desfășurată în Liverpool, unde fiecare locuitor sau persoană care lucra în oraș a putut să se testeze voluntar. În urma testării masive, cazurile s-au redus de la 635 la suta de mii de locuitori la mijlocul lui octombrie la 99 la jumătatea lui decembrie, mai anunță sursa citată.

S-ar putea să te intereseze și:

Dr. Tudor Ciuhodaru propune un program național de testare gratuită

 

Etichete: testare in masa teste rapide

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC