Newsflash
Internaționale

Grecia: 150 de euro pentru fiecare tânăr care se vaccinează anti-COVID

de L. Budin - iun. 28 2021
Grecia: 150 de euro pentru fiecare tânăr care se vaccinează anti-COVID

Grecia va oferi o recompensă financiară de 150 de euro fiecărui tânăr cu vârstă între 18 şi 25 de ani care se va vaccina împotriva COVID-19.

Guvernul încearcă astfel să crească rata de imunizare înaintea sezonului concediilor. Pe fondul scăderii infectărilor, guvernul a pus capăt obligativităţii măştilor în aer liber săptămâna trecută. Grecii vaccinaţi cu schema completă pot să meargă la muncă sau în sălile de sport fără să se mai autotesteze.

Dar, în condiţiile unei rate de vaccinare completă de circa 33% și în contextul îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul are în vedere noi stimulente pentru a accelera imunizarea populației, transmit agenţiile Reuters şi ANA, preluate de Agerpres.

vaccinare-tanar

Odată cu prima doză de vaccin, (tinerii) vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern.

Gestul este „o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă”, dar şi o invitaţie de revenire la normalitate, a explicat el.

Circa 940.000 de tineri greci cu vârste între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finele anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, numit „paşaport de libertate”.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând cu data de 15 iulie, pentru turism şi evenimente culturale.

Ei vor primi și internet gratuit pe telefoanele mobile, toată luna august.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe