Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Grecia cere ca vaccinarea anti COVID să fie obligatorie la cei peste 60 de ani

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 30 noiembrie 2021, ora 16:33

Rezidenții din Grecia cu vârsta de peste 60 de ani vor fi amendați cu100 de euro pe lună dacă nu se vor vaccina împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, a anunțat guvernul acestei țări.

Măsura a fost anunțată ca răspuns la creșterea abruptă a numărului de cazuri și ca măsură de urgență în contextul apariției variantei Omicron a SARS-CoV-2. Măsura va intra în vigoare pe data de 16 ianuarie, iar amenzile vor fi adăugate la taxele respectivelor persoane, a mai spus primul ministru, Kyriakos Mitsotakis, într-o conferință televizată, potrivit The Associated Press

euro

Bilanțul deceselor din Grecia a depășit 18.000 săptămâna aceasta, cu numărul de cazuri confirmate de COVID-19 atingând niveluri record, arată publicația citată.

Vaccinarea obligatorie a fost introdusă în decursul verii pentru cei care lucrează în domeniul sănătății și pentru pompieri, iar persoanele care refuzau să îndeplinească această condiție erau suspendate din funcție pe o perioadă nedeterminată, fără plată.

Etichete: propunere de vaccinare obligatorie vaccinare obligatorie autoritati grecia masuri anticovid grecia imunizare grecia grecia vaccinare grecia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.