Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

India spune că nu a avut 4 milioane de decese COVID, așa cum indică OMS

Viața Medicală
L. Budin marţi, 19 aprilie 2022, ora 16:44

India contestă metodologia unui studiu care urmează să fie publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și care întocmeşte un nou bilanţ al victimelor COVID-19 la nivel mondial.

Studiul OMS revizuieşte la cel puţin 4 milioane bilanţul deceselor din India, informează AFP și Agerpres.

india-covidd

Cifrele oficiale publicate de autorităţile indiene indică 520.000 de decese cauzate pandemie, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după Statele Unite şi Brazilia.

Potrivit informaţiilor apărute în The New York Times, New Delhi a blocat de câteva luni publicarea unui studiu OMS, potrivit căruia cifra deceselor ar fi de opt ori mai mare.

Ca reacție la articolul apărut în cotidianul american, Ministerul indian al Sănătăţii arată, într-un comunicat, că modelul matematic folosit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii e „discutabil”.

Potrivit ministerului, India şi-a exprimat îndoiala prin mai multe comunicări şi întâlniri oficiale, începând din noiembrie anul trecut. „Nu am primit încă un răspuns satisfăcător din partea OMS”, au adăugat reprezentanții autorității sanitare indiene. 

Studiul OMS corespunde unei cercetări similare, publicate de revista Lancet luna trecută, şi unui studiu apărut în februarie în revista Science, care menţionează cel puţin 3,2 milioane de decese asociate COVID-19 în India.

Autorităţile indiene au contestat și metodologia studiilor publicate de Lancet şi Science.

India este afectată de valul de infectări cu SARS-CoV-2 din primăvara lui 2021. La apogeul pandemiei, în mai anul trecut, India a înregistrat peste 400.000 de noi infectări şi circa 4.000 de decese pe zi.

Un vaccin împotriva mai multor variante de COVID ar putea apărea în acest an

Substanțele chimice din crema de protecţie solară se acumulează în flora marină

Etichete: contestatie india studiu oms decese covid cifra revizuita

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.