Newsflash
Internaționale

Japonia: vagoane-birou pentru telemuncă

de L. Budin - dec. 1 2021
Japonia: vagoane-birou pentru telemuncă

Compania feroviară niponă East Japan Railway Co (JR East) a pus în circulaţie primele sale „vagoane-birou”, care vor funcţiona pe mai multe linii ale trenurilor de mare viteză „shinkansen”.

Pasagerii din aceste vagoane pot vorbi la telefon şi lua parte la întâlniri virtuale stând pe locurile lor, activităţi care sunt descurajate în restul trenului, informează agenția Kyodo News, preluată de Agerpres.

telemunca

Compania niponă speră ca noul serviciu să-i ajute pe pasageri să să-și desfășoare munca online pe timpul drumului, stimulând totodată cererea de călătorii de afaceri, care a scăzut din cauza pandemiei.

Sistemul funcţionează în vagoanele nr. 8 ale trenurilor de pe trei linii, care fac legătura între Tokyo şi oraşe din nordul şi centrul ţării, şi nu presupune costuri suplimentare din partea călătorilor.

Vrem să susţinem un nou mod de lucru, care să nu fie legat de timp şi spaţiu”, a declarat un responsabil al JR East.

Pasagerilor li se vor mai pune la dispoziţie ochelari inteligenţi şi separatoare pentru mese.

Pentru a evita aglomeraţia, aceste spaţii de lucru nu vor fi disponibile şi în weekend, de sărbătorile publice şi în perioada Anului Nou.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe