Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Lockdown în China

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 16 septembrie 2022

Populaţia aflată în zonele vizate de lockdown în China este afectată de lipsa de alimente și de produse esenţiale.

chinalockdown

Milioane de persoane din peste 30 de regiuni ale Chinei au fost supuse acestui lockdown parţial sau total. Autorităţile încearcă să controleze epidemiile izbucnite la nivel local și să rezolve toate aceste situaţii înainte de începerea Congresului Partidului Comunist, care va avea loc în luna octombrie.

Strategia Chinei, de „zero-COVID”, presupune lockdown strict chiar dacă este raportat un număr mic de cazuri. Lunea trecută, în China au fost raportate 949 de noi cazuri de infectări în toată ţara.

În Xinjiang, lockdownul care a durat o săptămână a determinat populaţia să ceară ajutor pe internet. În orașul Yining a circulat online un document cu 300 de solicitări urgente pentru mâncare, medicamente și produse sanitare. Oamenii din aceste zone au rămas și fără bani și nu au posibilitatea de a cumpăra strictul necesar.

Autorităţile au impus carantina pentru o parte din orașul Guiyang, capitala provinciei Guizhou, fără a anunţa, astfel că 500.000 de rezidenţi au rămas în case fără a avea timp să se pregătească. În unele reședinţe, lifturile au fost oprite pentru ca oamenii să nu mai iasă din case, conform ziarului „Guardian”.

Cazuri au fost identificate și în campusurile universitare din Beijing, studenţii întorcându-se din alte provincii. China a înregistrat mai puţin de 15.000 de decese de la începutul pandemiei, spun datele oficiale.

 

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-62830326

Etichete: lockdown china

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC