Newsflash
Internaționale

Marea Britanie: fructe şi legume raţionalizate în supermarketuri

de L. Budin - feb. 22 2023
Marea Britanie: fructe şi legume raţionalizate în supermarketuri

Unele magazine din Marea Britanie au introdus limite temporare în privința cantității de fructe şi legume pe care le pot achiziţiona clienţii, pe fondul penuriei anumitor produse.

Condiţiile meteorologice dificile din sudul Europei şi Africa de Nord au perturbat recoltarea anumitor fructe şi legume, mai ales roşii şi ardei, a explicat Andrew Opie, responsabil al federaţiei comercianţilor, BRC (British Retail Consortium), informează AFP și Agerpres.

legume-rosii-ardei

Perturbările ar urma să dureze câteva săptămâni, a spus Opie, adăugând că „supermarketurile sunt capabile să gestioneze problemele lanţului de aprovizionare şi lucrează cu agricultorii pentru a asigura accesul clienţilor la o gamă largă de produse proaspete”.

Ca şi alte supermarketuri, am introdus o limită temporară de trei pentru fiecare produs, la un foarte mic număr de fructe şi legume”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al lanţului de magazine Asda.

Raționalizarea vizează stocurile de roşii, ardei, castraveţi, salată, broccoli, conopidă şi zmeură.

Dincolo de aceste probleme punctuale, agricultorii britanici au avertizat din decembrie că Regatul Unit se îndreaptă hotărât spre o criză de aprovizionare în sectorul alimentar, din cauza creşterii costurilor cu care se confruntă cei care lucrează în acest sector.

Cu prilejul conferinţei anuale a NFU (National Farmers’ Union), principalul sindicat agricol din Marea Britanie, guvernul de la Londra a anunţat subvenţii în valoare de peste 168 de milioane de lire sterline destinate agricultorilor britanici, în cursul acestui an, pentru „a stimula inovaţia, a susţine producţia alimentară, a ameliora sănătatea şi bunăstarea animalelor şi a proteja mediul”.

Aceste subvenţii vor fi acordate în paralel cu lansarea de „programe de gestionare ecologică a terenurilor”, care urmează să înlocuiască ajutoarele europene în urma Brexitului, a precizat executivul britanic.

Apele Române amplasează pe râuri şapte sisteme de colectare a PET-urilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe