Newsflash
Internaționale

Noua Zeelandă interzice fumatul pentru viitoarele generaţii

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 17 2021
Noua Zeelandă interzice fumatul pentru viitoarele generaţii

Comercializarea tutunului pentru orice persoană născută după 2008 ar urma să fie interzisă în Noua Zeelandă, conform unei legi care va intra în vigoare anul viitor.

StopfumatPrin aceste măsuri, autorităţile doresc să se asigure că tinerii nu se vor apuca de fumat, a explicat ministrul Sănătăţii. În ciuda valului de reacţii pozitive, anumiţi experţi susţin că această măsură poate încuraja formarea unei „pieţe negre” pentru tutun.

Însă autorităţile și-au propus un obiectiv naţional, să reducă rata fumatului la 5% până în 2025, cu scopul de a elimina acest viciu. În prezent, 13% din populaţia ţării fumează, iar rata cea mai mare este prezentă în rândul populaţiei indigene, maori. Aceștia prezintă și o incidenţă crescută a anumitor afecţiuni și o rată mai mare a deceselor.

Odată cu măsurile anunţate, autorităţile au confirmat că vor avea loc controale asupra celor care comercializează tutun și vor urma restricţii privind locurile unde se vor putea comercializa aceste produse. Magazinele care vor putea vinde tutun vor fi reduse de la 8.000, câte există în prezent, la sub 500.

Citiți și: Studiul RECOVERY, lansat în Africa de Sud


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-asia-59589775

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe