Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: 17 milioane de europeni, afectaţi de COVID de lungă durată

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 14 septembrie 2022, ora 13:30

Cifra reprezintă peste 16% din cele 102,4 milioane de persoane infectate cu coronavirus în primii doi ani ai pandemiei, în 53 de ţări din regiunea europeană a OMS.

Cel puţin 17 milioane de europeni au suferit de tulburări pe termen lung legate de COVID în 2020 şi 2021, potrivit unei estimări publicate de biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Biroul a făcut apel la o mai bună îngrijire a bolnavilor.

covid-tuse

Această cifră reprezintă mai mult de 16% din cele 102,4 milioane de persoane care au fost infectate cu coronavirus în primii doi ani ai pandemiei, în cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, informează AFP și Agerpres.

Oboseală, tuse, dificultăţi de respiraţie, febră intermitentă, pierderea gustului sau a mirosului, depresie... COVID de lungă durată (long COVID) se manifestă prin mai multe simptome. Manifestările au loc de obicei în decurs de trei luni de la infectare şi persistă cel puţin două luni.

Milioane de persoane din regiunea europeană a OMS, care include Europa şi ţări din Asia Centrală, suferă de simptome debilitante la câteva luni după infectarea iniţială cu COVID-19. Ele nu pot continua să sufere în tăcere”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-un comunicat.

Guvernele şi partenerii din domeniul sănătăţii trebuie să conlucreze pentru a găsi soluţii, a subliniat el, constatând „necesitatea urgentă de analize suplimentare, a unei investiţii mai mari, sprijin sporit şi o mai mare solidaritate cu cei care suferă de această boală”.

Numărul femeilor afectate de COVID de lungă durată este de două ori mai mare decât cel al bărbaţilor, arată estimările OMS, care se bazează pe calculele oferite de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME).

Potrivit IHME cu sediul în SUA, aproximativ 145 de milioane de persoane din întreaga lume au suferit de COVID de lungă durată în 2020 şi 2021.

China a aprobat un vaccin anti-COVID administrat prin inhalare

SUA optează pentru o campanie anuala de vaccinare anti-COVID

Etichete: estimare oms regiunea europa COVID de lunga durata ingrijire bolnavi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC