Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Organizația Mondială a Sănătății vrea să închidă un birou regional din Moscova

Viața Medicală
L. Budin vineri, 6 mai 2022, ora 16:57

Biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va examina săptămâna viitoare un proiect de rezoluţie prin care se solicită închiderea unui birou regional specializat la Moscova.

Proiectul, susţinut de 43 de ţări membre ale OMS Europa, va fi discutat începând cu data de 10 mai, în cadrul unei reuniuni, informează AFP și Agerpres.

oms-geneva
Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Se solicită să se ia în considerare posibilitatea relocării, într-o altă țară, a Biroului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Netransmisibile, care are în prezent sediul la Moscova. Biroul OMS din Rusia va rămâne însă deschis.

Războiul din Ucraina are efecte devastatoare asupra sistemului de sănătate din Ucraina, se arată în proiectul de rezoluţie, care condamnă „agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv atacurile asupra unităţilor sanitare”.

În proiectul de rezoluție se cere, de asemenea, suspendarea temporară a tuturor reuniunilor, conferinţelor şi seminariilor din Rusia, inclusiv a reuniunilor tehnice, până când se va ajunge la „o soluţionare paşnică a conflictului din Ucraina, iar Rusia îşi va retrage trupele din această ţară”.

OMS: decesele COVID în lume sunt de trei ori mai mari decât cele raportate oficial

Etichete: proiect rezolutie oms inchidere birou specializat relocare din moscova condamnare agresiune militara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.