Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Se întrezăreşte finalul pandemiei de COVID-19

Viața Medicală
L. Budin vineri, 16 septembrie 2022, ora 13:32

Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, care a dus la moartea a milioane de persoane, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

director-oms

Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020, a declarat directorul general al OMS, citat de AFP și Agerpres.

Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pandemia (...) Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape”, a adăugat el,  într-o conferinţă de presă.

Potrivit celui mai recent raport epidemiologic publicat de OMS şi consacrat COVID-19, numărul cazurilor a scăzut cu 12% în săptămâna 29 august - 4 septembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă ajungând la circa 4,2 milioane de noi infecţii declarate.

Cineva care aleargă la un maraton nu se opreşte când vede linia de sosire. Aleargă mai repede, cu toate energie care i-a mai rămas. La fel şi noi. Putem vedea cu toţii linia de sosire, suntem pe punctul de a câştiga, dar ar fi cu adevărat cel mai prost moment să ne oprim din alergat”, a subliniat directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că statele ar trebui să folosească această oportunitate.

Ungaria obligă femeile să asculte cordul fătului înainte de a face avort la cerere

Etichete: director general oms final pandemie folosire oportunitate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC