Newsflash
Internaționale

Singapore: cei care nu-s vaccinați anti-COVID își plătesc spitalizarea

de L. Budin - nov. 9 2021
Singapore: cei care nu-s vaccinați anti-COVID își plătesc spitalizarea

În condițiile unui număr crescut de infectări cu SARS-CoV-2, orașul-stat Singapore a decis să-i penalizeze pe cei care „au ales să nu se vaccineze”, în caz că au nevoie de spitalizare pentru COVID-19.

Până recent, Singapore deconta cheltuielile de sănătate legate de pandemie, atât pentru propriii cetățeni, cât și pentru rezidenții străini – dar, din data de 8 decembrie, nu o va mai face, informează Business AM. Cei care aleg să nu se vaccineze și se îmbolnăvesc de COVID-19 își vor plăti din propriul buzunar cheltuielile de spitalizare.  

covid-singapore

Orașul-stat insular se numără printre țările campioane în lupta contra coronavirusului, cu 85% din cetățeni cu schemă completă de vaccinare și 18% cu doza a treia, în ciuda unei densități a populației de 8.358 de locuitori pe kilometru pătrat, ceea nu era în măsură să favorizeze distanțarea socială.

În privința ratei de vaccinare, Republica Singapore e depășită doar de Portugalia și de Emiratele Arabe, cu 86,2%, respectiv cu 88,4% din populație complet vaccinată.

Cu toate acestea, Singapore se confruntă cu o recrudescență pandemică: în timp ce media infectărilor zilnice era de 141 în septembrie, numărul infectărilor a trecut de 3.000 la finele lui octombrie. Din fericire, peste 90% din persoanele infectate erau asimptomatice sau prezentau forme ușoare ale bolii.

Totuși, situația a îndemnat autoritățile să-și schimbe drastic atitudinea față de recalcitranții vaccinării.

Ministrul Sănătății din Singapore a declarat că cetățenii care nu sunt vaccinați reprezintă „o majoritate importantă a persoanelor care necesită îngrijiri intensive în mediul spitalicesc”, ei contribuind „într-o manieră disproporționată” la presiunea exercitată asupra resurselor de îngrijire medicală.

Guvernul va continua, în același timp, să acopere cheltuielile de tratament pentru persoanele care nu sunt eligibile în procesul de vaccinare, respectiv pentru copiii sub 12 ani și pentru persoanele care suferă de afecțiuni care nu permit vaccinarea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe