Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Tratamentul conservator al oftalmopatiei Graves

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 13 martie 2020

Deși incidența afectării oculare în rândul pacienților cu boală Graves este scăzută, această condiție poate fi debilitantă.

tratament-oftalmotaptie-gravesSe manifestă prin durere oculară, diplopie, fotosensibilitate sau dificultate la închiderea ochilor. Aprobarea teprotumumabului de către Administrația pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA reprezintă un pas important în tratamentul acestei afecțiuni, putând influența evoluția bolii cu evitarea intervențiilor chirurgicale multiple*.

Teprotumumabul este un inhibitor al receptorului factorului de creștere insulin-like 1, cu un mecanism de acțiune incomplet elucidat la momentul actual, ce a obținut rezultate promițătoare în două studii clinice care au evaluat eficiența sa comparativ cu placebo.

Unul dintre studii a inclus 83 de pacienți și a indicat o scădere cu minimum 2 mm a proptozei după 24 de săptămâni de utilizare a teprotumumabului la 83% dintre pacienți, comparativ cu 10% în grupul placebo, precum și o îmbunătățire a calității vieții.

Cel de-al doilea studiu efectuat a confirmat aceste rezultate. Printre reacțiile adverse asociate menționăm crampele musculare, greața, diareea, alopecia și hiperglicemia.

*https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2762291

Etichete: oftalmopatie graves tratament oftalmopatie graves Teprotumumab

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.