Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Un test detectează anticorpii împotriva SARS-CoV-2 în probe de sânge

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 14 aprilie 2020, ora 11:00

La Stanford University Medical Center a fost dezvoltat un test pentru detectarea anticorpilor împotriva noului coronavirus (SARS-CoV-2).

test de sange covid 19

Lucrând contracronometru în ultimele câteva săptămâni, o echipă de cercetători de la Stanford Medicine a dezvoltat un test care detectează anticorpii de SARS-CoV-2 în probele de sânge. În opoziție cu testele actuale de diagnostic pentru COVID-19, care detectează materialul genetic de la virus în secrețiile din sistemul respirator, acest test caută anticorpii la virus în plasmă (lichidul din sânge), pentru a oferi informații despre răspunsul imun al persoanei testate la o infecție.

Acest test, potrivit medicalxpress.com, a fost lansat pe 6 aprilie la Stanford Health Care. Metoda diferă de testul dezvoltat de cercetătorii de la Stanford și care este folosit pentru un studiu de prevalență.

Potrivit sursei citate, la testul dezvoltat de oamenii de știință de la Stanford rezultatele vin în două sau trei zile.

„Este esențial să avem uneltele corespunzătoare pentru a înțelege biologia noului coronavirus. Acest test ne duce cu un pas mai aproape de a răspunde la multe întrebări de sănătate publică referitoare la COVID-19”, a declarat dr. Lloyd Minor, decan la Stanford University School of Medicine.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: persoane testate pozitiv test pozitiv la COVID-19 aparat pentru testare coronavirus test de sange diagnostic covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.