Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul Sputnik V, punte între Rusia și Europa?

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 12 martie 2021

Recent, EMA (European Medicines Agency) a anunţat iniţierea evaluării vaccinului rusesc împotriva COVID-19.

Cunoscut sub numele de Sputnik V, preparatul a primit deja autorizaţia naţională de urgenţă în Ungaria, încă de la începutul acestui an. Slovacia a comandat primele doze, iar Andrej Babis, prim-ministrul Cehiei, a precizat că urmează, de asemenea, să-l utilizeze.

Totuși, Comisia Europeană neagă existenţa unor negocieri pentru achiziţionarea acestuia. „Sputnik V poate acţiona în calitate de punte între Rusia și Europa, însă introducerea acestuia nu ar trebui să se împotmolească în politică”, a declarat pentru Reuters Kiril Dmitriev, CEO al fondului suveran de investiţii RDIF, care promovează vaccinul rusesc la nivel internaţional.

Conform rezultatelor ultimelor cercetări publicate în The Lancet, eficacitatea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 ajunge la aproximativ 92%.

Bibliografie
1. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-europe-vaccines/europe-starts-formal-review-of-russias-sputnik-v-covid-19-vaccine-idUSKCN2AW0W8?il=0
2. https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-sputnik-v-covid-19-vaccine

Etichete: vaccin covid Sputnik-V eficacitate vaccin covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.