Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Variantele de SARS-CoV-2 au fost redenumite

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 11 iunie 2021

Dorind să simplifice denumirile și pentru a evita stigmatul asociat originii anumitor variante ale virusului SARS-CoV-2, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis redenumirea acestora prin utilizarea literelor din alfabetul grecesc.

Prin urmare, denumirile anterioare complexe ale variantelor din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și India vor fi cunoscute drept „Alpha”, „Beta”, „Gamma” și „Delta”, în ordinea în care acestea au fost descoperite, potrivit Reuters. Alte variante ale noului coronavirus sunt denumite, în continuare, în ordine alfabetică.

foto 1

        Deși au anumite avantaje, denumirile știinţifice pot fi dificil de pronunţat și de amintit, fiind predispuse raportării eronate, susţin reprezentanţii OMS. Astfel, după mai multe luni de consultare în vederea stabilirii unor noi denumiri alternative, precum utilizarea numelor zeităţilor grecești sau a altor nume inventate, experţii au decis alegerea literelor alfabetului grecesc. De asemenea, a fost luată în considerare eliminarea stigmatizării asociate originilor noilor variante de coronavirus. „Nicio ţară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru detectarea și raportarea variantelor”, a precizat Maria Van Kerkhove, epidemiolog în cadrul OMS.

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-who-variants-idAFL5N2NI4CA
https://www.who.int/en/activities/tracking-SARS-CoV-2-variants/

Etichete: noi denumiri variante coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.