Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Variola maimuței: UE cumpără 54.000 de doze suplimentare de vaccin

Viața Medicală
L. Budin marţi, 19 iulie 2022, ora 11:32

Decizia vine pe fondul îngrijorărilor legate de creşterea numărului de cazuri în UE cu aproape 50%, într-o singură săptămână.

Comisia Europeană va achiziţiona 54.530 de doze suplimentare de vaccin contra variolei maimuţei, în cadrul contractului său cu laboratorul danez Bavarian Nordic.

vaccinare-anticovid1

Numărul dozelor cumpărate pentru țările europene a ajuns acum la 163.620, a precizat executivul european într-un comunicat preluat de AFP și Agerpres.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și-a declarat îngrijorarea în legătură cu numărul în creştere al cazurilor de variola maimuţei în UE.

„Avem acum peste 7.000 de cazuri în Uniunea Europeană, echivalentul unei creşteri de aproape 50% faţă de săptămâna trecută”, a spus ea.

Potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), pe 14 iulie, 7.128 de cazuri confirmate au fost recenzate în Uniunea Europeană, cele mai multe în Spania (2.477), Germania (1.790) şi Franţa (912).

„Am reacţionat prompt şi am oferit un răspuns rapid prin intermediul noii Autorităţi UE pentru pregătire şi răspuns în caz de urgenţă sanitară (HERA) şi am livrat deja circa 25.000 de doze către şase state membre”, a precizat comisarul european.

Spania a primit 5.300 de doze de vaccin, la fel şi Germania şi Italia, Belgia - 3.040, Suedia - 2.700, la fel şi Portugalia, iar Irlanda, 1.400.

Comisia precizează că livrările vor continua în lunile care urmează în statele membre UE, precum şi în Norvegia şi în Islanda.

Studiu: coronavirusul ar putea supraviețui și 30 de zile în carnea congelată

Centaurus, noua subvariantă a Omicron, se răspândește în Europa

Etichete: anunt comisia europeana achizitie doze suplimentare vaccin variola maimutei inmultire cazuri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC