Newsflash
Internaționale

Justin Bieber are paralizie facială parțială. Ce diagnostic a primit

de Florentina Ionescu - iun. 14 2022
Justin Bieber are paralizie facială parțială. Ce diagnostic a primit

Artistul Justin Bieber mărturisește că îi este din ce în ce mai greu să mănânce după ce a dezvăluit că suferă de paralizie facială parțială.

După ce și-a pus pe pauză turneul mondial intitulat „Justice World Tour” din cauza unei boli care s-a agravat și pe care nu a dezvăluit-o la acel moment, în 7 iunie artistul Justin Bieber și-a informat fanii cu privire la starea lui de sănătate.

justin bieber diagnostic

Într-un filmuleț de aproape 3 minute, pe care l-a postat pe contul său de Instagram, Justin Bieber a spus în 10 iunie că a fost diagnosticat cu sindromul Ramsay Hunt, pe care l-a descris ca fiind cauzat de un virus care i-a atacat nervii de la nivelul feței și urechii, ducând în cele din urmă la paralizie facială parțială.

În același video, artistul a demonstrat că nu poate clipi cu unul dintre ochii săi, o nară nu se mișcă și că nu poate zâmbi cu o parte a feței.

„Este destul de grav, după cum puteți vedea”, a spus Justin Bieber, potrivit site-ului www.bustle.com.

Site-ul Clinicii Mayo explică într-un amplu articol ce reprezintă sindromul Ramsay Hunt. Acesta apare când o infecție virală de tipul zona zoster afectează nervul facial din apropierea uneia dintre urechi. Pe lângă erupția cutanată care se dovedește a fi dureroasă, sindromul Ramsay Hunt poate cauza paralizie facială și pierderea auzului în urechea afectată de infecție.

Sindromul Ramsay Hunt este cauzat de același virus care cauzează apariția varicelei. După ce varicela se elimină, virusul încă supraviețuiește în nervii pacientului. Ani mai târziu, el se poate reactiva, iar când se întâmplă acest lucru, virusul poate afecta nervii faciali.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Justin Bieber (@justinbieber)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe