Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea cu ajutorul unui plasture

de Dr. Diana Andronache - ian. 13 2023
Monitorizarea cu ajutorul unui plasture

A fost dezvoltat un plasture electronic care poate monitoriza biomoleculele din ţesuturile profunde, inclusiv hemoglobina.

Noul plasture de mici dimensiuni este flexibil, se fixează confortabil pe piele și permite monitorizarea neinvazivă pe termen lung. Poate efectua cartografierea tridimensională a hemoglobinei cu o rezoluţie spaţială submilimetrică în ţesuturi profunde, la distanţă de centimetri sub piele, comparativ cu alte dispozitive electrochimice care pot detecta doar biomoleculele de la suprafaţa pielii.

Datorită selectivităţii sale optice, poate fi extinsă gama de molecule detectabile, integrând diode laser cu lungimi de unde diferite, ceea ce e pretabil pentru alte potenţiale aplicaţii clinice. Noul senzor depășește unele limitări semnificative ale metodelor existente de monitorizare a biomoleculelor.

Foto: rawpixel.com 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221216142628.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe