Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea inimii în afara spitalului

de Florentina Ionescu - mai 5 2023
Monitorizarea inimii în afara spitalului

Un tatuaj electronic recent inventat vine cu îmbunătăţiri majore în ceea ce privește monitorizarea funcţiilor miocardului. Este vorba despre un nou dispozitiv medical flexibil, ce poate fi amplasat pe piept.

Tatuaj electronic concept Credit

El ar reprezenta un pas major în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, principala cauză de deces la nivel global.

Cercetătorii de la Universitatea Texas din Austin au dezvoltat acest tatuaj electronic (sau e-tattoo) ultra-subţire și cu o greutate extrem de mică, ce se lipește de pieptul pacientului. Dispozitivul ajută în acest fel la monitorizarea continuă a inimii în afara mediului de spital – chiar și când pacientul se află în intimitatea propriei locuinţe. El include doi senzori ce oferă o imagine clară a funcţionării mușchiului inimii. Astfel, medicii au o șansă mai bună de a depista precoce semnalele de alarmă pentru o eventuală boală cardiovasculară ascunsă.

Nanshu Lu, profesor și autorul principal al studiului referitor la e-tattoo, spune că, dacă medicii ar putea efectua o monitorizare continuă și la distanţă, în timp ce pacientul se află acasă, atunci specialiștii ar putea stabili un diagnostic și un tratament precoce. Iar dacă medicii cardiologi ar putea atinge aceste două obiective, subliniază acesta, „80% dintre bolile cardiovasculare pot fi prevenite”.

 


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2023-04-chest-e-tattoo-major-heart.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe