Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Asistenţa medicală de urgenţă ş. a.

Viața Medicală
Alexandru NEAGU vineri, 25 februarie 2011

   Asistenţa medicală de urgenţă. Prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului administraţiei şi internelor nr. 56/17/28.01.2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 118 din 16 februarie 2011, au fost aduse unele modificări Normelor metodologice de aplicare a titlului IV – „Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat“ din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, norme aprobate anterior prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii publice şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 2.021/691/ 2008. (...)

   Asistenţa medicală de urgenţă. Prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului administraţiei şi internelor nr. 56/17/28.01.2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 118 din 16 februarie 2011, au fost aduse unele modificări Normelor metodologice de aplicare a titlului IV – „Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat“ din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, norme aprobate anterior prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii publice şi al ministrului internelor şi reformei administrative nr. 2.021/691/ 2008. Se prorogă astfel termenul-limită reglementat, aşa încât, începând cu 1 ianuarie 2012, toţi medicii care activează în compartimentele de asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat din cadrul serviciilor de ambulanţă judeţene şi al municipiului Bucureşti trebuie să fie în posesia unui atestat în domeniul asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească (prin absolvirea de cursuri cu durata minimă de şase luni), excepţie făcând medicii specialişti de Medicină de urgenţă şi cei cu competenţă în asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească, obţinută în condiţiile legii. Începând cu data specificată, toţi medicii care activează în cadrul compartimentelor respective vor fi absolvenţi ai cursului amintit, nefiind posibilă angajarea unor medici care nu au absolvit acel curs. De asemenea, prin publicarea în Monitorul Oficial (nr. 120 din 17 februarie 2011) a Ordinului ministrului sănătăţii nr. 94/10.02.2011, pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.706/2007 privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor, s-a stabilit că medicii de Medicină generală sau Medicină de familie, încadraţi, potrivit prevederilor legale în vigoare, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, care au obţinut sau sunt în curs de obţinere a competenţei/atestatului în medicină de urgenţă, pot fi menţinuţi în activitate, la expirarea termenului prevăzut de lege, în baza unui contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, conform prevederilor legale aplicabile în vigoare. Încadrarea acestei categorii de medici se face în limita unei cote de 15% din numărul posturilor de medici, determinat potrivit normativului pentru structurile UPU (unităţi de primire a urgenţelor), la nivelul unităţilor sanitare. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.