Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Asistenţii licenţiaţi, inspectori sanitari

Viața Medicală
Izabela AGAVRILOAIE vineri, 18 iunie 2010

  Comisia profesională de asistenţi de igienă a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România doreşte ca asistenţii medicali cu studii superioare din cadrul direcţiilor de sănătate publică să aibă acces la funcţiile de inspectori sanitari din cadrul acestor instituţii.
  Comisia a analizat proiectul de aprobare a Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, proiect care este în dezbatere publică pe site-ul ministerului până la 26 iulie şi a redactat o serie de propuneri. (...)

 

  Prima propunere se referă la posibilitatea ca asistenţii medicali care au absolvit Facultatea de asistenţă medicală să aibă acces la funcţia de inspector sanitar. În momentul de faţă, conform Ordinului m.s. nr. 824/2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei Sanitare de Stat, asistenţii medicali pot fi doar asistenţi inspectori. Comisia profesională de asistenţi de Igienă solicită ca la capitolul pregătire profesională necesară pentru a avea acces la funcţia de inspector să figureze şi categoria profesională de studii superioare medicale în domeniul asistenţă medicală. În acest fel, asistenţii medicali licenţiaţi vor avea posibilitatea să fie încadraţi, conform legii, în funcţiile de inspectori sanitari. Pentru ca propunerea Ordinului să poată fi aplicată, se impune modificarea Ordinului m.s. nr. 824/2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei Sanitare de Stat.
  A doua propunere se referă la faptul că în structura organizatorică a direcţiilor de sănătate publică ar trebui să se regăsească funcţia de asistent medical cu studii superioare.
  Propunerile Comisiei de asistenţi de igienă vor fi transmise Ministerului Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.