Newsflash

Din nou norocoasă

de Andreea NICULAE - aug. 9 2016
Din nou norocoasă
     Sentimentul pe care îl ai atunci când știi că ai făcut ca un om să se nască a doua oară e inegalabil. Aceasta este una din gărzile în care m-am simțit din nou norocoasă, binecuvântată, pentru că, din nou, un om trăiește pentru că am fost omul potrivit la locul și momentul potrivite.
     Ora 8 și 22 de minute, bărbat, 60 de ani, în stop cardiorespirator (SCR). Ajungem în cinci minute la caz. Pacientul, în pat, vizibil de la ușă în SCR. Surpriză plăcută: familia îi făcea compresii toracice (în pat da, dar făceau ceva!).
     Punem pacientul jos, începem aplicarea protocolului de resuscitare. După trei șocuri si două adrenaline obțin puls. Și respirații spontane. Mă relaxez puțin și mă rog în gând să vină echipajul cu medic pe care-l chemasem.
     A doua bucurie: pe ușă intră doctorul Cismaru. Cu el mai am antecedente de stop resuscitat, așa că își permite, în stilu-i caracteristic să mă alinte cu texte de genul: „Mai du-te, fato, la biserică! Numai la nenorociri mă chemi. Ba nu, n-ai ce face nici acolo. Caută și tu o moschee, ceva!“. Pregătim pacientul și, ca să nu mai schimbăm monitoare și toate cele, mergem la Bagdasar cu aparatura mea și ambulanța lui.
     Câteva ore mai târziu, aflu că pacientul este la Floreasca, la ATI, stentat, conștient și detubat. Made my day! Familia pacientului: „Vă mulțumim din suflet, sunteți minunați!“ Ce sentiment! Incomparabil cu orice altceva.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe