Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Expoziţia de fotografie ARFOMED la Gala „Viaţa medicală“, 25 mai 2012

Viața Medicală
Prof. dr. Mircea CINTEZĂ miercuri, 30 mai 2012

Printre manifestările din cadrul Galei „Viaţa medicală“ 2012 se numără şi expoziţia medicilor fotografi, sugestiv intitulată „România – Foaie de observaţie“. Ne-o prezintă dl prof. dr. Mircea Cinteză, preşedintele Arfomed, în cadrul ruricii Albumul cu clipe.

 

Medicii examinează pacientul. Apoi consemnează totul în Foaia de observaţie.
România acestor ani este încă pe post de pacient. Noi, medicii ce credem că suntem şi fotografi, am examinat-o. Am consemnat câteva observaţii.
Cu bucurie, am constatat că majoritatea observaţiilor sunt vesele, optimiste. Cu veselie, am constatat că, la examinarea noastră, România seamănă uneori cu Topârceanu, dar... vai! Parcă mai des cu Caragiale.
Cu şi mai mare bucurie, am consemnat că unii dintre noi au văzut şi bucăţele de mare frumuseţe şi sensibilitate prin jur. Acestea sunt estompate de mediocrul ce ne înconjoară. Dar credem că am reuşit să arătăm că, dacă avem sufletul deschis spre frumos, frumosul ni se arată din multe colţuri ale României de azi.
Se spune că imaginile vorbesc fără vorbe. Noi am ales, totuşi, să fie însoţite de câteva vorbe – titlurile fiecărei imagini. Păstrând proporţiile, un titlu poate fi ca un haiku. Traduce o trăire şi, adesea, o imagine ce se înfiripă în eter. Oare ar putea fi şi invers – o imagine să genereze o poezie?
Sigur da, dar nici Topârceanu, nici Caragiale nu pot genera un haiku!
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.