Newsflash

Gurile de aerisire

de Andreea NICULAE - mar. 7 2016
Gurile de aerisire
     Femeie, 70 de ani, ora 5 dimineața, encefalopatie, HTA. Ajungem la ușa blocului. Nu răspunde la interfon. Anunț dispeceratul, care sună pacienta. Accesez din nou interfonul. Într-un final, intrăm în bloc – eu aproape hipotermică (la 5 dimineața e frig de crăpi). Urcăm la etajul indicat, găsim ușa. „Cioc-cioc. Salvarea!“. (Cine putea să fie la ora asta? Salvarea sau Poliția!) Se deschide ușa:

     – Bună dimineața, ce s-a întâmplat?
     – Șșt... Simțiți mirosul?
     – Ă... nu prea. A ce ar trebui să miroasă?
     – Haideți, donʼșoară, nu simțiți? A otravă! Vecinii mei, ăștia de lângă mine și ăia de deasupra, vor să mă otrăvească de ani de zile. Și-mi pun otravă pe la gurile de aerisire. De miros m-am trezit. Era să mor sufocată. Nu vă uitați așa la mine, știu că nu mă crede nimeni, dar asta nu înseamnă că sunt eu nebună. („Nu, desigur, înseamnă că nu am eu miros“, îmi zic în gând).
     Incredibil! Toate găurile din casă – scurgeri de apă, guri de aerisire, prize – erau astupate, cu ce credeți? Cu jumătăți de absorbante de uz zilnic, tăiate drept, frumos, pe jumătate și lipite pe ici pe colo. Doamna nu vrea să meargă la spital (Obregia, my love), deși am insistat până am făcut laringită.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe