Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Nu ar fi cu totul relevant dacă am susţine că Vasile Ciurchea este mai înzestrat în convingeri decât în competenţă atunci când apreciază că sistemul „pe card“ funcţionează mai bine de cum s-ar fi aşteptat oficialii, dar îl bănuim să îşi închipuie că nimeni nu poate crede ce ne spune.(M. G. C.)

 

Pacienţii ar trebui să primească şi puncte pe cardurile care li s-au dat: pentru fiecare consultaţie, un pacient primeşte 2 puncte; la 20 de puncte, primeşte 20 de lei. Poate aşa s-ar duce şi nea Gigi la doctor înainte să afle că are cancer în fază terminală. (O. R.)

 

De aproape un an, importantul sediu al Ambulanţei este platforma de pe care ministrul Bănicioiu face succesiv lansări de proiecte, sisteme ori baloane de încercare, generos prezentate la tv. Cea mai recentă, cu tema „primul ajutor“, a beneficiat, ca de fiecare dată, de contribuţia – marcată de cea mai graţioasă afectare – doamnei directoare, care a făcut tot felul de consideraţii. Tipice. Nădăjduim ca, dacă supramediatizatei doamne i se pregăteşte vreo candidatură, cineva să anunţe din vreme. Să ştim şi noi pentru cine votăm. (M. G. C.)

 

Nu doar taurii îşi simt teritoriul încălcat atunci când li se flutură o cârpă roşie în faţa ochilor, ci se pare că şi oamenii. Un studiu publicat în Biology Letters arată că şi oamenii asociază hainele roşii cu agresivitatea şi furia. Ca un bonus, legat probabil de nivelurile de testosteron, bărbaţii corelează culoarea şi cu dominanţa. Adevărul e că, după jumătate de secol de comunism românesc, bou să fii să nu te simţi ameninţat de culoarea roşie. (A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.