Newsflash

Între ghilimele

de - oct. 16 2015
Între ghilimele

Doctorul-primar a fost supus unor teste judiciare, care sunt cu mult peste valorile normale, dar a făcut și analize cardiovasculare, care au ieșit bine. Am tot sperat ca diagnosticul de internare să fie „cinstit și sănătos“, nu doar „apt“. Nu mai sperăm. (M. G. C.)

 

Cât de mic e un bob mic? Dentiștii recomandă copiilor pentru periaj o cantitate de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre, iar cercetătorii de la International Dental Journal au demonstrat că majoritatea părinților nu știu să aprecieze exact această cantitate. Ei bine, vorbim de 0,25 g de pastă, depășirea acestei valori având efecte nedorite. 1–0 pentru știință. (C. T.)

 

Cu toții folosim telefoane inteligente, în majoritatea cazurilor pentru orice altceva decât pentru a telefona. Cercetătorii de la British Dental Journal au găsit însă o întrebuințare inovativă a acestora, prin dezvoltarea unei aplicații destinate motivării spălatului pe dinți. Și asta cu un real succes, marea parte a utilizatorilor declarându-se mult mai motivați în folosirea periuței dentare. Inteligența – asemenea și lipsa ei – uimește de fiecare dată. (C. T.)

 

Când, în urmă cu mai bine de o lună, Nicu Bănicioiu s-a pronunțat despre niște „bani care umblă aiurea prin spitale“, nu am crezut că tocmai șeful CNAS l-ar putea egala cu o expresie la fel de bizară. Obișnuit să fie ascultat de persoane învățate să primească ordine, el spune ceva despre cardul de sănătate – care păstrează, atunci când este băgat într-un soft peticit și blocat – nu știm ce „amprentă a timpului“. Vorbe goale oficiale. (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe