Newsflash

Între ghilimele

de - ian. 22 2016
Între ghilimele

Cristian Bușoi sau cum se pierde o campanie înainte să înceapă. Pont gra­tuit: nu vă mai angajați consilieri de ima­gine pe nepotisme! Păstrați strategia asta pentru după ce câștigați alegerile. (A. N.)

 

Sistemul cardului de sănătate s-a blocat din nou marți dimineață, dar președintele CNAS a anunțat cu promptitudine că defecțiunea se rezolvă în 35–40 de minute și că medicii pot acorda consultații în tot acest timp. E bine că nimeni nu are așteptări de la acest sistem electronic, că altfel i-ar fi încurcat mult pe medici. Totul e să îl ignori, și treaba merge strună. (A. A. B.)

 

Clinical Oral Investigations a analizat relația dintre albirea dinților și personalitatea umană, declarându-se interesați de nevoile pacienților. Se pare că bărbații care optează pentru această procedură dentară sunt mai extrovertiți, iar femeile sunt mai nevrotice. Totuși, reprezentanții ambelor sexe s-au dovedit a fi preocupați de igienă și aspect, lucru lăudabil de altfel. (C. T.)

 

Printr-un comunicat de presă, producătorii de medicamente generice salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite la reexaminare legea care interzice publicitatea la medicamente. Ar fi și păcat să se piardă structura calupurilor de publicitate de la TV. Ați văzut cum reclamele la medicamente pentru ficat se potrivesc perfect după reclamele tip „ceafă de porc, la numai 7,99 lei kilogramul“! (A. A. B.)

 

Specialiştii în afecțiuni spinale au avertizat în studiile lor că folosirea excesivă a tabletei şi smartphone-ului poate avea consecințe foarte neplăcute pe termen lung. O confirmare mult prea exagerată a venit de la o nefericită care a căzut într-un râu în timp ce butona telefonul şi nu a mai ieşit nici să și-l încarce. (M. G. C.)

 

Foarte mult s-a discutat despre cazul familiei Bodnariu din Norvegia, cea căreia statul norvegian i-a luat copiii pentru că părinții le mai dădeau bătăiță la funduleț. Până când aflăm și poziția autorităților norvegiene, poate ar fi bine să ne abținem de la păreri ferme și verdicte tranșante. Nu de altceva, dar, pe de o parte, interzicerea violenței în familie nu poate fi atât de nedreaptă. Apoi, am făcut și noi unele investigații, dar tot ce am reușit să aflăm de la norvegieni este că acolo nimeni nu-și bate covoarele, ci doar le ceartă și le explică să nu se mai murdărească. (A. A. B.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe