Newsflash

Între ghilimele

de - iun. 29 2017
Între ghilimele

Amatorii de recorduri au aflat acum vreo lună de ascensiunea pe Everest a doctorului Colibășanu, care poate s-ar fi bucurat ceva mai mult la întoarcere, dacă nu constata, la ultima „bază”, că pioletul și cortul îi fuseseră șparlite. Pe lână altele, omul nostru a spus că alpinismul său nu este o profesie, ci un hobby pe care și-l finanțează din activitatea de practician. Amărăciunea și dificultățile tânărului doctor i-au fost recent ponderate de președintele Iohannis, care l-a decorat pentru isprava sa cu „Steaua României” în grad de Cavaler. Această distincție îl face, probabil, nu doar cel mai faimos alpinist dintre dentiști, dar și cel mai decorat. Merită firitisit. (M. G. C.)

 

Persoane cu deficiențe grave de vedere, dar cu permis de conducere au fost descoperite în județul Alba în urma unor verificări prin sondaj a dosarelor de handicap. E grav, dar se poate și mai rău: persoane cu deficiențe grave de viziune au permis de conducere a țării. (M. G.)

 

Mai ales când nu are oponent, PSD are un talent incredibil de a se împușca singur în picior. Păcat pentru ei că nu există medici specializați pentru astfel de cazuri. (S. C.)

 

Săptămâna trecută, stomatologii francezi au fost într-o grevă girată de organizațiile sindicale și profesionale ale branșei. Deși dentiștii români au probleme mult mai presante decât cele ale francezilor, toate forurile breslei lor se manifestă asemenea unor servicii speciale grozav de discrete și foarte indiferente. Ca și când nu ar exista și nu le-ar păsa. (M. G. C.)

 

De mai mulți ani, o grădină zoologică din Amsterdam este casa unui cuplu de vulturi homosexuali. Un îngrijitor a găsit un ou abandonat de un alt cuplu de vulturi și l-a dat celor doi să-l clocească. Acum ei au puiul lor, iar Coaliția pentru Familie cred că a înaintat deja un protest oficial în acest sens. (M. G.)

 

Un articol de pe internet ne pune în gardă față pericolele la care ne expunem atunci când urmăm un tratament cu antibiotice, prin faptul că ne seacă organismul de vitamine și minerale. Alternativa? Medicina naturistă. Ca în vremurile bune din Evul Mediu, fără antibiotice, dar cu vitamine și minerale din abundență. (S. C.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe