Newsflash

Precizări utile

de - dec. 12 2012
Precizări utile

Dr. Ciprian-Horaţiu Neagoş (Cluj-Napoca) ne adresează o serie de întrebări de interes mai larg, privind formalităţile de organizare şi de înscriere a candidaţilor la concursurile pe post desfăşurate pe baza Ordinului m.s.f. nr. 698/2001. Răspunsurile ne-au fost furnizate de conducerea Direcţiei generale resurse umane şi certificare din Ministerul Sănătăţii. (M. C., D. D. M)

   1. Este obligatorie efectuarea înscrie­rilor în termen de 15 zile de la publicarea postului în „Viaţa medicală“? De ase­menea, este obligatorie organizarea con­cursului în termen de 30 zile de la publicare?
   Înscrierile la concurs se pot face doar în termen de 15 zile calendaristice de la publicarea anunţului în „Viaţa medicală“. Con­cursul se organizează după 30 de zile calen­daristice de la publi­care, în termen de maximum 90 de zile calendaristice.

   2. Se poate înscrie, pentru un post de medic specialist, un candidat care nu posedă certificatul de medic specialist, ci doar adeverinţă de la comisia de spe­cialitate? Vă rog să-mi precizaţi dacă este obligatorie finalizarea stagiului de medic rezident la data susţinerii concursului, ştiută fiind derogarea acordată rezidenţilor pentru a susţine examenul de medic specialist înainte de încheierea propriu-zisă a stagiului.
   Persoana care doreşte să candideze pentru un post de medic specialist trebuie să se afle în posesia certificatului de medic specialist. Nu este obligatorie finalizarea stagiului de medic rezident, la data susţinerii concursului pentru postul de medic specialist, dacă doritorul a promovat deja examenul de medic specialist. Înscrierea la concurs nu se poate face decât pe baza certificatului de medic specialist.

   3. Este obligatorie anexarea la dosar a certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România (sau a autorizaţiei de liberă practică) sau acestea se pot anexa ulterior, de exemplu la angajare?
   Dacă, la înscrierea la concursul pe post, dosarul este incom­plet, acesta poate fi completat în termen de maximum cinci zile de la data depunerii. Anexarea certificatului este obligatorie.

   4. Legat de desfăşurarea concursului, în caz că sunt mai mulţi candidaţi pe post, comisia de concurs va fi condusă de un cadru didactic universitar (profesor sau conferenţiar)?
   Comisia de evaluare se alcătuieşte conform Ordinului ministrului sănătăţii nr. 698/2001. Anexa 2 a acestui act normativ (Metodologia-cadru) prevede, la punctul 7, lit. B, că „pentru concursurile de ocupare a posturilor de medic, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, când există mai mulţi candidaţi pentru acelaşi post“, preşedin­tele va fi „cadru didactic cu funcţie de predare din disciplina de profil (profesor universitar, conferenţiar, şef de lucrări)“ (lit. a). Vă recomandăm lectura integrală a acestui act normativ, având însă în vedere şi modificările ulterioare publicării în Monitorul Oficial.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe