Newsflash
Cultură

Premieră absolută pe scena Operei Naţionale din Cluj

de Demostene ŞOFRON - sept. 29 2023
Premieră absolută pe scena Operei Naţionale din Cluj

Orașul Cluj-Napoca urmează să găzduiască premiera operei Waste Side Story, rezultatul unei colaborări între societatea civilă, mediul cultural și cel de business. Din distribuţie vor face parte și membri ai comunităţii rome.

Evenimentul se anunţă a fi unul unic pentru scena artelor spectacolului și va fi derulat de Fundaţia AltArt. Este însă iniţiat de Institutul Goethe din București, de Fundaţia Friedrich Naumann și Opera Naţională clujeană, fondurile norvegiene venind în sprijinul derulării activităţilor. Spectacolul va avea loc în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului de muzică și cultură romă „Khetane” (Împreună), dedicat persoanelor vulnerabile din zone defavorizate. 

Atunci când ne referim la Fundaţia Khetane, vorbim despre 25 de ani în slujba comunităţii rome din zona mărginașă a municipiului Cluj-Napoca, Pata Rât. În același timp, sunt vizate activităţi de cultură prin deschiderea de ateliere (desen, pictură, design vestimentar, film, fotografie, scris, vorbit, dezvoltare personală etc.). Este vorba despre o experienţă culturală inedită, pusă în slujba persoanelor adulte și a copiilor din această regiune (în Pata Rât trăiesc peste 1.000 de copii sub 10 ani – nu toţi ajung, din păcate, la școală), dar și în slujba persoanelor adulte.

Finalul proiectului 2023-2024 este, putem afirma fără să greșim, grandios. Pentru lansarea operei „Waste Side Story” își dau concursul Mara Căruţașu (libretist), Dan Vasile (regizor), doi compozitori din Germania, trei soliști ai Operei Naţionale clujene și alţi patru din Pata Rât, aceștia din urmă aleși după o selecţie riguroasă. Premiera operei ar urma să aibă loc în 10 mai 2024. 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe