Newsflash
ACTUALITATE Știri

Programul de investiţii în infrastructura medicală a fost aprobat de Executiv

de Magdalena Tănăsescu - iul. 5 2024
Programul de investiţii în infrastructura medicală a fost aprobat de Executiv

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 4 iulie a.c., demararea programului de investiţii în infrastructura medicală, în valoare de 13,25 miliarde de lei.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, care a precizat că programul se va derula până în anul 2030.

O altă hotărâre de Guvern...declanşează programul de investiţii în infrastructura medicală, în valoare de 13,25 miliarde de lei. Un program, vă readuc aminte, aprobat tot în şedinţă de Guvern la sfârşitul lunii martie. Astăzi însă, prin noua hotărâre de Guvern, au fost stabilite modalităţile de lansare a ghidurilor de finanţare şi de depunere a cererilor, derularea proceselor de evaluare, selecţia proiectelor, implementarea şi monitorizarea acestor proiecte”, a afirmat Mihai Constantin. 

Cu ajutorul programului vor fi realizate noi spitale orăşeneşti, municipale şi municipale de urgenţă, vor fi dotate unităţi medicale, vor fi derulate lucrări de modernizare şi de reabilitare a unităţilor sanitare. De asemenea, se vor efectua lucrări de conectare la clădiri existente şi se va asigura dotarea necesară pentru digitalizarea şi tranziţia la energie verde a infrastructurii imobiliare din domeniul medical.

„Valoarea maximă ce va putea fi alocată prin acest program este după cum urmează: 2 miliarde de lei pentru spitale judeţene, spitale de urgenţă, spitale cu monospecialitate, 350,5 milioane lei pentru spitale municipale şi spitale municipale de urgenţă şi 250 de milioane de lei pentru spitale orăşeneşti. Finanţarea programului va fi asigurată din fonduri naţionale şi din fonduri externe, inclusiv prin programul operaţional pentru sănătate şi prin PNRR”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe