Newsflash
ACTUALITATE Știri

IBQ-Labyrinth 5-ASAL, program inovativ de dezvoltare a abilităţilor

de Florentina Ionescu - iun. 27 2024
IBQ-Labyrinth 5-ASAL, program inovativ de dezvoltare a abilităţilor

IBQ-Labyrinth 5-ASAL este un program inovativ de dezvoltare a abilităților personalului din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale.

Institutul RoNeuro - Centrul de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice din Cluj-Napoca și Integrated Training Center International (ITCI) au demarat un program de antrenament psiho-fizic unic, intitulat IBQ-Labyrinth 5-ASAL. 

Sub motto-ul „Știința în Sprijinul Siguranței Cetățenilor României”, programul acesta a fost conceput pentru a crește potențialul operațional uman prin metode holistice, bazându-se pe cele mai robuste dovezi din domeniul neuroștiințelor, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

În condiții de stres ridicat 

Mai exact, IBQ-Labyrinth 5-ASAL este un program de dezvoltare a capacității operaționale a personalului din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale în condițiile de stres ridicat și de incertitudine operațională specifice noilor provocări securitare cu care se confruntă omenirea în prezent. Programul IBQ-Labyrinth 5-ASAL a debutat la sfârșitul anului 2023, având ca termen de finalizare a primei etape luna iulie 2024.

În cadrul unor module de formare inițială, cursanții dobândesc capacitatea de a opera ambidextru întregul spectru de mijloace și echipamente de luptă, fapt ce declanșează procese complexe de aliniere a inteligenței cognitive cu inteligența subconștientă și de creștere continuă a conectomicii cerebrale și a indexului de funcționare inter-emisferic (egalizarea funcționării ambelor emisfere cerebrale). De asemenea, dobândesc deprinderi și abilități specializate în managementul situațiilor critice, caracterizate prin acțiunea factorilor stresori de nivel înalt. 

Rezultate unice și spectaculoase

Metodologia de formare, instruire și antrenament precum și procesele complexe de evaluare, selecție, diagnoză operațională sunt circumscrise proceselor de Antrenare a Inteligenței Globale Integrate a Organismului Uman (IBQ-Integrated Body Intelligence) și reprezintă rezultatul cercetării românești în domeniu, cu rezultate unice și spectaculoase în procesul de dezvoltare a potențialului operațional general și specializat al operatorilor din domeniile de referință. 

Datele preliminare ale proiectului IBQ-Labyrinth V-ASAL arată că programul a determinat o creştere măsurată obiectiv a indicatorilor neurofiziologici și psihologici care reflectă capacitățile funcționale și performanța operațională a participanților, precum și îmbunătățiri semnificative în ceea ce priveşte sănătatea și performanța profesională a acestora. 

Nevoia unui asemenea proiect este întărită de creşterea globală a amenințărilor multipolare asupra securității, precum și de necesitatea de a folosi noile cercetări din domeniul științelor de graniță pentru îmbunătățirea capacității personalului din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, contribuind astfel la un mediu mai sigur și mai stabil pentru toți cetățenii României. 

Reamintim că în ultimii 15 ani, RoNeuro Education a dezvoltat şi implementat programe de formare de clasă mondială pentru mulţi profesionişti din domeniul sănătăţii pentru a creşte motivaţia, creativitatea, multidisciplinaritatea şi inovaţia în cercetare şi aplicaţii practice ale tehnologiilor sale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe