Newsflash
ACTUALITATE Newsflash Știri

Un nou tratament pentru bronşita tabagică, autorizat pentru comercializare de Comisia Europeană

de Magdalena Tănăsescu - iul. 5 2024
Un nou tratament pentru bronşita tabagică, autorizat pentru comercializare de Comisia Europeană

Medicamentul Dupixent, produs de Sanofi, a fost autorizat pentru comercializare de Comisia Europeană, fiind recomandat acum pentru şase boli în Uniunea Europeană.

Potrivit unui anunț făcut de grupul farmaceutic, noul anticorp monoclonal este, de asemenea, în curs de evaluare în Statele Unite, Japonia şi China.

„Comisia Europeană este prima autoritate de reglementare din lume” care aprobă Dupixent ca tratament de întreţinere complementar pentru adulţii cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) necontrolată, a precizat Sanofi într-un comunicat preluat de Agerpres.

Bronșita tabagică este o boală inflamatorie a bronhiilor, care duce la o deteriorare progresivă a funcţiei pulmonare.

„Dupixent este primul medicament nou pentru tratamentul bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) necontrolate după mai bine de un deceniu şi o nouă opţiune de tratament pentru aproximativ 220.000 de adulţi din UE cu această boală”, susțin reprezentanții grupului farmaceutic.

Dupixent reduce atacurile agravante cu cel puţin 30% timp de 52 de săptămâni pentru pacienţii cu aşa-numita inflamaţie de tip 2 şi care sunt deja supuşi unui triplu tratament de fond (inhalatoare cu acţiune scurtă şi lungă, adesea combinate cu corticosteroizi).

O îmbunătăţire a funcţiei lor respiratorii a fost observată până la aproximativ un an (52 de săptămâni), conform a două studii clinice de faza a 3-a.

Asociată în peste 70% din cazuri cu fumatul în ţările cu venituri ridicate, BPOC este a treia cauză de deces la nivel mondial, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe