Newsflash
Cultură

Rona Hartner, o artistă exuberantă

de Candid STOICA - nov. 23 2023
Rona Hartner, o artistă exuberantă

Ne-a părăsit la numai 50 de ani, în urma unei boli nemiloase – pe care la un moment dat a avut iluzia că învins-o – , o artistă extrem de ambițioasă, Rona Hartner.

Deși visa să ajungă o mare actriță de teatru și de film, în România n-a făcut carieră cu cele câteva spectacole particulare la care a participat sau cu cele câteva apariții televizate. A plecat în Franța, unde a făcut mai multe filme, apoi s-a întors în țară luând parte, fără să intuiască despre ce e vorba, la o cabală organizată la Tv de Corneliu Vadim Tudor. Apoi a plecat din nou în Franța. 

 

Într-o altă emisiune a povestit că Harvey Weinstein, celebrul șef de la Hollywood, i-ar fi făcut avansuri, iar ea l-ar fi refuzat și așa a pierdut rolul Frida Kahlo. Era, spun cei care au cunoscut-o, o fire zvăpăiată, capabilă în orice moment să-și schimbe comportamentul. A fost, într-un fel, devorată de marea ambiție de a reuși în viață prin teatru sau film. Își propusese să termine Institutul de Teatru. Și a reușit. 

 

Își mai programase să ajungă pe covorul roșu de la Cannes și a reușit. Ca invitată! Avea destul talent și calități de mare actriță, dar împrejurările, și mai ales boala cumplită, i-au fost potrivnice. A lăsat în urma ei, în afara unor filme și a unor amintiri frumoase, de bună camaradă, o fetiță de 15 ani. O va îngriji sora ei care trăiește la Paris. Cel de Sus să aibă grijă de sufletul ei!


Notă autor:

Sursă foto: Facebook

ETICHETErona hartner

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe