Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

„Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România“

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 23 aprilie 2010

   Acesta este numele proiectului, lansat la 13 aprilie a.c., care îşi propune să ofere tinerilor (15–25 de ani) informaţii corecte despre HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatoare faţă de persoanele infectate cu HIV. Adresându-se mai multor grupuri-ţintă (elevi, cadre didactice, personal medical), acesta urmăreşte realizarea unei puternice campanii de responsabilizare socială şi de luptă împotriva stigmatizării. (...)

 

   Proiectul este implementat de un parteneriat între Fundaţia Tineri pentru Tineri şi alte patru organizaţii neguvernamentale (Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii, Asociaţia Română Anti-SIDA, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Fundaţia Alături de Voi România şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării) şi este finanţat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE (Spaţiul Economic European), fiind unul din proiectele individuale în componenta granturi, aria „Sănătate şi ocrotirea copilului“.
   Împărţit în trei componente majore, vizează o intervenţie integrată de prevenire în rândul populaţiei generale de tineri: intervenţii în comunitate prin comunicare interpersonală; campanie mass-media; instruirea autorităţilor locale, a profesioniştilor din sănătate (medici), educaţie (profesori, consilieri psihopedagogi şi educatori între egali – peer educators) şi a jurnaliştilor. Implementarea efectivă a programelor se desfăşoară în 10 judeţe-ţintă (Bucureşti, Bacău, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vaslui) şi presupune: realizarea de materiale de informare–educare–comunicare; instruirea educatorilor între egali, a cadrelor didactice, a personalului medical şi jurnaliştilor; activităţi de prevenire şi promovare a comportamentelor
responsabile în şcoală şi în afara şcolii.
   Rezultate anticipate: implementarea unei campanii de prevenire HIV/SIDA adresată tinerilor (110.000 de tineri vor beneficia de activităţi de comunicare interpersonală, în şcoală şi în afara şcolii); transmiterea de mesaje de combatere a discriminării către populaţia generală prin mass-media: 160.000 de tineri; instruirea profesioniştilor (cadre didactice, medici, jurnalişti) şi a populaţiei afectate de HIV/SIDA: 1.418 profesionişti.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC