Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ajută sau nu vitamina C în tratarea coronavirusului? Ce spune medicul Mihail Pautov

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 13 martie 2020, ora 15:36

Dr. Mihail Pautov a explicat, într-o postare pe contul său de Instagram, că vitamina C nu vindecă noul coronavirus și că nu are nicio legătură cu prevenția.

Informațiile apărute pe internet cum că vitamina C ar trata coronavirusul au făcut ca mulți români să ia cu asalt farmaciile. Astfel, unii medici atrag atenția că, luată în exces, vitamina C poate face mai mult rău decât bine.

Într-o postare pe contul său de Instagram, dr. Mihail Pautov, medic specialist în Chirurgie Generală, asistent de Cercetare la Institutul Clinic Fundeni, a explicat faptul că vitamina C nu vindecă de coronavirus. Acesta a mai spus că nimeni nu a raportat niciun rezultat al vitaminei C în COVID-19.

„Foarte pe scurt despre acest fake news cu vitamina C și cu paharul de apă fierbinte. Guvernul chinez nu a aprobat și nu recomandă niciun fel de tratament cu vitamina C împotriva COVID-19. Este doar un studiu care a fost aprobat pentru a se desfășura. Nimeni nu a raportat niciun rezultat al vitaminei C în COVID-19. Este doar un studiu clinic care se desfășoară”, a spus Mihail Pautov într-un filmuleț postat și pe canalul de YouTube.

Acesta a precizat că doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți este de 60-70 mg/zi.

„Dacă feliezi lămâia o pui în pahar și pui apă fierbinte, ceea ce o să bei o să fie o apă acidă, nu alcalină! Doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți este de 60-70 mg/zi. O roșie mâncată are 20 mg de vitamina C. Noi ne luăm vitamina C din fructe și legume”, a adăugat Mihail Pautov.

                   

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: vitamina C coronavirus romania dr. Mihail Pautov

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.