Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alba: Peste un sfert dintre copiii încadraţi în grad de handicap au astm bronşic

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 24 februarie 2022, ora 12:49

Un raport al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba arată că o mare parte dintre copiii cu handicap din acest județ sunt diagnosticați cu astm bronșic.

Peste un sfert dintre copiii din judeţul Alba, încadraţi într-un grad de handicap, suferă de astm bronşic, scrie AGERPRES

copii grad de handicap diagnostic astm bronsic judetul alba
Sursa: Pixabay

Cel mai mare număr de copii cu astm bronșic este în zona municipiului Sebeş, potrivit unui raport de activitate pe anul 2021 al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

Sursa citată arată că din cei 1.957 de copii încadraţi anul trecut într-un grad de handicap, 954 erau cu handicap psihic/neuropsihic, 726 cu handicap somatic, din care 501 cu astm bronşic, 195 cu handicap fizic, 50 cu handicap vizual şi 32 cu handicap auditiv.

„Se constată un număr mare de copii cu astm bronşic. 26% dintre copiii încadraţi în grad de handicap sunt diagnosticaţi cu astm bronşic”, arată raportul citat de AGERPRES.

Din cei 501 copii cu astm bronşic, 145 sunt din zona Sebeş, 129 din Apuseni, 126 din zona Alba Iulia-Teiuş, 60 din zona Aiud, 27 din zona Cugir şi 14 din zona Blaj.

Etichete: astm bronsic judetul alba asistenta sociala protectia copilului grad de handicap pacienti cu astm astmul la copii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC