Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Au început consultările

   La 26 ianuarie a.c., MS a demarat dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor. „Principalele teme şi principii de la care pornim discuţia au rămas aceleaşi, şi anume care este ponderea sistemului privat în sistemul de asigurări de sănătate, organizarea spitalelor cu principalul scop ca personalul medical să nu mai fie personal bugetar, dar şi controlul calităţii serviciilor medicale. Sunt mai multe variante care pot fi luate în discuţie. Vom propune fiecărui participant la discuţii un chestionar cu toate aceste variante şi vom vedea care este varianta care va fi acceptată în procentul cel mai mare“, a declarat dl dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Prima întâlnire a avut loc cu profesioniştii din sistem, respectiv Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor din România şi Colegiul Medicilor Dentişti din România.
   Parteneri de discuţii au mai fost: confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţii ale producătorilor şi distribuitorilor de medicamente, precum şi ale pacienţilor. Săptămâna viitoare urmează consultări cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, confederaţii patronale, organizaţii ale societăţii civile. Până la sfârşitul lunii februarie a.c. sunt programate întâlniri cu Academia de Ştiinţe Medicale din România, Asociaţia Spitalelor din România, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, asociaţiile municipiilor, ale oraşelor şi comunelor din România, comisiile de specialitate ale Parlamentului, structurile de specialitate ale formaţiunilor politice.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC