Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De Ziua Mondială a Bolii Duchenne, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 7 septembrie 2021, ora 17:40

Administrația Prezidențială marchează astăzi Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit site-ului presidency.ro, Administraţia Prezidenţială marchează și în acest an Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne

ziua mondiala a bolii Duchenne

Astfel, în semn de solidaritate cu pacienţii diagnosticaţi cu această afecțiune, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu astăzi, 7 septembrie, începând cu ora 20:00.

„Prin acest demers, Administrația Prezidențială atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă zi de zi persoanele diagnosticate cu această boală”, se arată în comunicatul de presă.

Boala Duchenne este o afecțiune genetică rară, care implică deteriorarea progresivă a musculaturii scheletice. La nivel mondial, unul din 3.500 de nou-născuți este afectat de această boală extrem de severă, iar în România peste 600 de familii se luptă pentru ameliorarea calității vieții celor dragi, mai spun reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Citește despre

Distrofia musculară Duchenne

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: administratia prezidentiala palatul cotroceni eveniment iluminare cladiri iluminat in rosu boala Duchenne Duchenne ziua mondiala a bolii Duchenne

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.