Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Efectele abuzului medicamentos

Viața Medicală
Dr. Vasile DARABAN vineri, 29 ianuarie 2016
     Manifestările științifice din județul Sălaj au debutat, în perioada 15–17 ianuarie, cu susținerea unor expuneri despre problemele actuale ale terapiei antimicrobiene și de diagnostic paraclinic în bolile infecțioase. În prezența medicilor de familie și a specialiștilor primari din spitalele județului, cadre didactice ale Clinicii de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au relatat o serie de aspecte contemporane privind patologii de interes general și specific pentru audiența din sală. Tema simpozionului inaugural din 2016 a vizat antibioticoterapia în infecțiile respiratorii, profilaxia antibiotică în chirurgia generală, aspecte terapeutice particulare în boala Lyme, malaria sau contaminarea cu Clostridium difficile.
     Medicii clujeni au insistat asupra uzului, dar mai ales abuzului de antibiotice, în domenii variate de activitate, precum medicina ambulatorie și spitalicească, agricultură, zootehnie și industria alimentară. Există un pericol real determinat de folosirea exhaustivă a acestor medicamente, astfel că în scurt timp omenirea se va afla neajutorată în fața multiplelor agresiuni microbiologice. Mecanismul dobândirii rezistenței la antibiotice se derulează cu o viteză mai mare decât cea a descoperirii unor noi antibiotice eficiente.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.