Newsflash
Știri

Ghidul Angelescu – redivivus!

de Dr. Maria DRAGOTĂ - iul. 4 2012
Ghidul Angelescu – redivivus!

   La Academia Europeană HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş“ Bucureşti, joi, 21 iunie a.c., a fost lansată a treia ediţie a Ghidul Angelescu – Terapie antimicrobiană. Autori sunt conf. dr. Elisabeta-Otilia Benea, dr. Cristina Popescu şi conf. dr. Gabriel-Adrian Popescu, discipolii regretatului prof. dr. Nicolae Angelescu, la rândul său continuator al profesorului-savant Matei Balş, părintele antibioticoterapiei ştiinţifice din ţara noastră. Ghidul se adresează medicilor infecţionişti şi medicilor de familie, în special, dar şi pediatrilor, pneumologilor, oreliştilor, anesteziştilor, chirurgilor, precum şi farmaciştilor. Apărută la şapte ani de la ediţia precedentă, varianta 2012 aduce noutăţi în domeniul medicamentelor, precum şi modificări ale schemelor terapeutice, în concordanţă cu schimbările în spectrul rezistenţei principalilor agenţi etiologici implicaţi în geneza sindroamelor infecţioase. La eveniment a fost evocată personalitatea profesorului N. Angelescu, exemplul pe care maestrul l-a dat elevilor săi. De asemenea, au fost punctate noutăţile actualului ghid, s-a discutat despre utilizarea excesivă a antibioticelor în ţara noastră, cauzele acesteia şi efectele negative pe care le determină. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe