Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: Peste 50 de cazuri de gripă clinică, înregistrate săptămâna trecută

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 16 decembrie 2021, ora 13:39

Până la data de 12 decembrie, au fost vaccinate antigripal 886.127 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, a anunțat Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică ( INSP), în săptămâna 6-12 decembrie 2021 au fost raportate, la nivel naţional, 56 de cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna similară din anul trecut, scrie Agerpres.

gripa

„La nivel naţional, în săptămâna 6 - 12 decembrie 2021, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.699, cu 31,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (34.684) şi cu 38,2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (33.067)”, transmite INSP.

Sursa citată precizează că, în săptămâna 6 - 12 decembrie, au fost înregistrate 5 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), la fel ca în săptămâna precedentă şi faţă de zero în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului a fost confirmat cu laboratorul un caz de gripă, cu virus gripal tip B, în municipiul Bucureşti. De asemenea, nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal. 

Etichete: insp vaccin gripal gripa clinica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.