Newsflash
ACTUALITATE Știri

INSP: Schema de vaccinare înaintea unei călătorii internaționale este personalizată

de Florentina Ionescu - feb. 7 2024
INSP: Schema de vaccinare înaintea unei călătorii internaționale este personalizată

Institutul Național de Sănătate publică a transmis în 6 februarie a.c. o informare privind situația cazurilor de malarie în România și subliniază încă o dată importanța schemei de vaccinare atunci când călătorim în afara țării.

Despre situația actuală în România Institutul Național de Sănătate (INSP) precizează că în luna ianuarie a anului 2024 au fost raportate nouă cazuri de malarie cu istoric de călătorie în țări endemice de malarie din Africa. Cinci cazuri au istoric de călătorie în Tanzania-Zanzibar, din care două persoane au decedat. 

„Întrucât malaria este o boală care poate avea evoluție severă, care se poate solda cu deces, recomandăm persoanelor care urmează să efectueze o călătorie internațională să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaționale, cu 4-6 săptămâni înaintea călătoriei, în vederea obținerii tuturor informațiilor necesare pentru menținerea stării de sănătate pe parcursul călătoriei”, au transmis reprezentanții INSP într-un comunicat de presă. 

Dacă veți călători în străinătate, este recomandat să:

„Schema de vaccinare înaintea unei călătorii internaționale este personalizată și este recomandată de medic, în funcție de destinație, durata călătoriei, vaccinări obligatorii/recomandate în zona respectivă, riscurile de îmbolnăvire specifice zonei”, au conchis reprezentanții INSP. 


Notă autor:

Sursa foto: https://insp.gov.ro/wp-content/uploads/2024/02/poster-malarie.png

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe