Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: Semnal de alarmă privind evoluția epidemiei de COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 23 iulie 2020, ora 11:24

Institutul Național de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă cu privire la evoluția epidemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, Institutul Naţional de Sănătate Publică ( INSP) le reaminteşte cetăţenilor importanţa respectării cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

insp semnal alarma
Sursă imagine: Pixabay

 

„Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19”, se arată în comunicatul postat pe site-ul INSP.

Apel pentru respectarea următoarelor reguli:

 • Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura;
 • Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție;
 • Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane;
 • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool;
 • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

„Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ”, transmite sursa citată.

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunța, miercuri, 1.030 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 40.163. Astfel, 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Etichete: insp pandemie de COVID-19 virusul SARS-CoV-2 masuri de prevenire a coronavirusului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.