Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Sănătății: verificări în farmacii şi la distribuitori, în elucidarea crizei de Euthyrox

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 23 septembrie 2020, ora 12:02

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut recent declarații cu privire la discontinuitatea care persistă în aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox (levotiroxină sodică). El spune că în România ar fi cantitățile necesare.

Nelu Tătaru a răspuns întrebărilor jurnaliștilor marți, la Alba Iulia. El a subliniat că din informațiile pe care le deține în prezent, în țara noastră „sunt cantităţile necesare” de Euthyrox

Tataru

„Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii. În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit AGERPRES.

Acesta  a explicat că firma producătoare de Euthyrox nu aduce direct în farmacii medicamentul, ci prin distribuitori, iar acei distribuitori trebuie să ajungă la farmacii.

„Politica de preţ este cea care face... Noi avem în acest moment autorizaţia de import paralel, în care să mărim cantităţile, dar gândim şi la o creştere a preţului, fiindcă, din discuţiile cu asociaţiile de pacienţi, vor chiar şi la un preţ mai ridicat, dar numai să-l găsească”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru, potrivit sursei citate.

Ministrul a explicat că din informațiile pe care le-a oferit Merck (compania farmaceutică) şi din informaţiile oferite şi de Comisia de Endocrinologie, „doar în luna aprilie a fost un deficit de producţie cu 20% mai puţin”. 

Etichete: criza de euthyrox Euthyrox levotiroxina Nelu Tătaru nelu tataru ministrul Sănătății ministrul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.