Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O femeie cu COVID a născut patru bebeluşi la o maternitate din Iași

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 10 martie 2021, ora 18:10

Reprezentanții Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi au anunţat că a fost înregistrat primul caz de cvadrupleţi născuţi de o mamă cu COVID-19, fiind o premieră la nivel naţional.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă, care a născut pe 9 martie.

maternitate Iasi

„Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie «Elena Doamna» din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă”, au precizat reprezentanții Spitalului.

Pacienta prezenta infecție cu SARS-CoV-2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente.

„Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1.400 și 1.800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele”, au mai transmis reprezentanții unității medicale.

Etichete: infectie cu SARS-CoV-2 maternitate Iasi sarcina cvadrupla

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.